Over ons

DUMETA® richt zich op het ontwikkelen, produceren en leveren van machines voor het roteren en positioneren van producten. De machines zijn hoofdzakelijk voor de lasautomatisering en mechanisering zoals lasmanipulatoren, lasrolstellingen en rotatiesystemen. Deze kunnen toegepast worden in de machinebouw, in de metaal maar ook in vele andere industrieën.

Daarnaast levert DUMETA® op maat gemaakte handwielen en een in eigen huis ontwikkelde zwenkarmstelling voor de opslag van langgoed materiaal.

Met onze eigen engineeringafdeling kunnen wij klantspecifieke vragen beantwoorden en speciale machines ontwikkelen. DUMETA® is ervan overtuigd dat er een sneller, veiliger en eenvoudiger manier is om werkstukken te positioneren, te roteren en te bewerken. 

Onze missie is dan ook om bij te dragen aan de verbetering van productiefaciliteiten waar dan ook in de wereld.


Gezien onze jarenlange ervaring in de metaalindustrie gaan we geen uitdagingen uit de weg. 


De basis van DUMETA® werd begin jaren 90 gelegd in een kleine “hobby”-werkplaats op een boerderij in Saasveld. Het bedrijf werd opgericht onder de naam “Gebr. Lotgerink” en geleid door de broers Jos en Reinier Lotgerink. Er werden allerlei werkzaamheden verricht, variërend van machinereparaties tot eerste constructiewerkzaamheden en handgemaakte handwielen.

Door groei verhuisde het bedrijf in 1997 naar Oldenzaal. Jos Lotgerink, die het bedrijf toen alleen leidde, was altijd op zoek naar machines die de DUMETA®-productie efficiënter en veiliger zouden maken. Mede door de vraag uit de markt is DUMETA® zich meer gaan specialiseren in lasmechanisering en automatiseringsoplossingen. De twee verschillende bedrijfstakken van DUMETA®, machines en handwielen, werden opgesplitst in twee bedrijven. Om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn is er vervolgens een eigen engineeringsafdeling opgezet. Samen met Ivo Mulders, huidige algemeen directeur, ontwikkelde hij het uitgebreide productportfolio van DUMETA® dat vandaag door onze klanten gewaardeerd wordt.

Sinds 2014 is DUMETA® ook te vinden in Duitsland om de Duitse markt beter te kunnen bedienen.


Wat anderen over ons zeggen.


Download hier onze brochure!

Snel - verkort uw werktijd en voltooi uw projecten sneller met DUMETA®-producten. Profiteer van onze professionele service en snelle levertijden.

Veilig - verbeter de veiligheid en ergonomie op de werkvloer met behulp van onze producten. Veilige investering, de DUMETA®-producten zijn snel terug verdiend.

Eenvoudig - vergemakkelijk uw werk met DUMETA®-producten. Aarzel niet om contact met ons op te nemen – de communicatie met onze experts is eenvoudig en ongecompliceerd.