Rubber, PU of staal: Hoe kiest u het juiste rollenmateriaal voor uw lasrolstelling?

Rubber, PU of stalen rollen

Hoe kiest u het juiste rollenmateriaal voor uw lasrolstelling?

In ons assortiment vindt u zes verschillende modellen lasrolstellingen. Deze zijn geschikt voor verschillende soorten werkstukken en toepassingen. De D-TLRS en de D-HGZ zijn vanwege het dubbele aantal zelfinstellende wielen beter geschikt voor werkstukken met kleine wanddiktes zodat de druk beter verdeeld wordt over meerdere wielen. Zo heeft ieder model zijn eigen toepassing. Maar hoe kiest u het juiste rolmateriaal? 

Onze standaard machines leveren we met polyurethaan (PU), rubber (opgesloten door stalen schijven) of stalen rollen. Het materiaal van het werkstuk is mede bepalend voor de juiste keuze. We adviseren voor RVS werkstukken PU te gebruiken en voor stalen werkstukken rubber of staal.

Verder is de temperatuur van het werkstuk van belang. Rubberwielen zijn goed bestand tegen temperaturen tot ca. 150 °C, in tegenstelling tot PU-rollen, deze kunnen maar tot maximaal 80-90°C worden ingezet. 

Bij zeer hoge tonnages kan PU of rubber de druk niet aan en dan adviseren we stalen rollen te kiezen of de rollen breder uit te voeren. Zoals boven genoemd zijn onze rubberrollen standaard voorzien van stalen schijven ter versteviging, maar we kunnen ook volledig rubber leveren als dit is gewenst. Dit zijn geen standaard oplossingen. Optioneel is technisch heel veel mogelijk. 

De juiste keuze is altijd afhankelijk van de toepassing. Heeft u advies nodig, we helpen u graag. Bel +31 541 533 369 of stuur een email naar info@dumeta.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht